Něco o mně

Milujete květiny? A rádi malujete? Pojďme společně květiny nejenom milovat, ale také malovat. Jen tak. Pro radost sobě i druhým.

Jmenuji se Bronia Gill a bydlím v Opavě. Když jsem byla malá, rodiče mě zapsali do výtvarné školy. Tehdy to byla LŠU – Lidová škola umění. Chodila jsem od pěti k paní učitelce Kačírkové a později (s různě dlouhými přestávkami) mě učil i její manžel Miloš Kačírek. Nakonec jsem vystudovala Pedagogickou fakultu v Ostravě obor učitelství prvního stupně se specializací na výtvarnou výchovu. Teď učím na základní škole a ráda maluji. Zvláště květiny. Je to pro mě úžasný relax. 

Taťka je teď v důchodu. Učil přírodovědu. Začal malovat pomůcky pro žáky a potom i obrázky pro radost. Stále se v tvoření zdokonaluje. A mě v mém malování podporuje. Dostala jsem od něj pastelky i barvičky. Když se ale jdu zeptat, jak na to, dostanu radu, že to musím sama. To nebyla špatná rada - jsem teď za ni vděčná. Přinutilo mě to hledat, zkoumat, objevovat - a za to jsem opravdu moc ráda.

A tak kreslím, maluji, dívám se, jak malují jiní. Učím se z internetu, knížek, od přátel, prohlížím si obrazy slavných malířů i ilustrace v dětských knížkách, dívám se (a to miluji ze všeho nejvíce) jak kreslí a malují lidé v jiných kulturách a také jak tvoří děti.

Chcete se učit spolu se mnou? Jestli ano, můžete nejenom sledovat můj blog, ale také přispívat svými zkušenostmi a nápady. Můžeme se na naší cestě hledání a tvoření vzájemně obohacovat.

Hlavní nadpis bloku

Moje vize

Malovat květiny lidem pro radost a pomoci tvořit i vám.

BroniaGill